top of page
Search
  • Writer's pictureAlexandros Gerontidis

Η αλήθεια που θα μας λυτρώσει







Η ζωή του καθενός είναι γεμάτη από ψευδαισθήσεις, ίσως επειδή η αλήθεια συχνά μας φαίνεται αβάσταχτη. Οι βολικές λοιπόν ψευδαισθήσεις, οι πεποιθήσεις του τύπου ότι η ζωή μας χρωστάει, ότι ο-η πρώην σύντροφος θα επιστρέψει, ότι θα γυρίσει ο τροχός και ούτω καθεξής πολλές φορές οδηγούν σε καθήλωση, σε παθητική προσμονή μιας δήθεν ουτοπίας, στο να μας χαριστεί ο παράδεισος χωρίς καν να προσπαθήσουμε να σώσουμε την ψυχή μας.



Κι όμως, για να επιστρέψουμε στην έννοια της αλήθειας, αυτή είναι τόσο αναγκαία, που η άγνοιά της έχει υψηλό κόστος, το οποίο μπορεί να εμφανιστεί με τη μορφή σοβαρών συμπτωμάτων. Σίγουρα έχετε ακούσει για τα ψυχοσωματικά νοσήματα, για συμπτώματα ή και για ασθένειες που προκλήθηκαν λόγω επιβαρυμένης ψυχολογικής διάθεσης και έντονα φορτισμένης συναισθηματικά κατάστασης. Εκτός από την κοινωνία που ζούμε και από τους ανθρώπους που σχετιζόμαστε και που μας περιτριγυρίζουν, υπεύθυνοι για την ψυχολογία μας είμαστε και εμείς οι ίδιοι ατομικά. Δυστυχώς η συνειδητοποίηση του εαυτού είναι οδυνηρή, για αυτό και πολλοί άνθρωποι τελικά την εγκαταλείπουν, αντί να συνεχίσουν να την εξελίσσουν. Χρειάζεται να κοιταχτούμε στον καθρέπτη και να αναρωτηθούμε με ειλικρίνεια. Πώς πρέπει να ζούμε τελικά; Να ζούμε βολικά ή να ζούμε αληθινά;



Ας προσπαθήσουμε λοιπόν ακολουθώντας μια μακροπρόθεσμη αλλά λυτρωτική διαδικασία, να ανακαλύψουμε τη δική μας προσωπική αλήθεια, μια αλήθεια που μπορεί να μας προκαλέσει πόνο πριν μας προσφέρει μία νέα αίσθηση ελευθερίας. Ας αφήσουμε την ψυχοθεραπεία να μας εξελίξει και να μας ολοκληρώσει.


Σας περιμένω!

1,946 views0 comments
bottom of page